Ένα παραδοσιακό πιάτο της Μάνης σε μοντέρνα εκτέλεση. Παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο ΜΑΝΗΜΑΝΗ το 2009!
Ο καθημερινός αγώνας της Μανιάτισσας να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις της στα χωράφια, αλλά και παράλληλα να φροντίσει την οικογένεια της, στις αρχές του 20ου αιώνα, δημιούργησε μια γρήγορη και εξαιρετικά θρεπτική συνταγή τις «Τσουχτές». Με υλικά δικής τους παραγωγής, οι Μανιάτισσες γυρνώντας από τα χωράφια, μαγείρευαν γρήγορα και εύκολα, ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες και άμυλο, συστατικά απαραίτητα για την έντονη χειρωνακτική εργασία. Οι «Τσουχτές» θεωρούνταν στην παραδοσιακή οικιακή οικονομία της Μάνης ένα πιάτο «πολυτελείας» που φτιαχνόταν για να προσφερθεί σε επίτιμους καλεσμένους και επισκέπτες καθώς η συνταγή διαθέτει πλούσια υλικά. Η συνταγή αυτή εξισορροπούσε την έλλειψη κρέατος στο σπίτι.