Βιολογικό Κοκοράκι Μάνης με κριθαράκι και αρακά σε σάλτσα από γλυκό κρασί Μοσχάτο

Return to all

Υλικά 

1 βιολογικό κοκοράκι Μάνης
1 καρότο
1 πράσο
1 stick celery
1 μαραθόριζα
50gr σταφίδες
100ml κρασί Moscato
500gr κριθαράκι μέτριο
100gr αρακά
Λίγη μυζήθρα
Θυμάρι φρέσκο
1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοκοράκι σε 4 μερίδες. Βάζουμε μια κατσαρόλα να κάψει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και θωρακίζουμε τον κόκορα αφού πρώτα τον έχουμε αλατοπιπερώσει. Βγάζουμε τον κόκορα από την κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά (καρότο, πράσο, Σέλερο, σκόρδο, μαραθόριζα) κομμένη σε σχήμα ζαριού. σβήνουμε με κρασί Moscato, τις σταφίδες και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό με το κοκοράκι και τον βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες. 10 λεπτά πριν το βγάλουμε, προσθέτουμε τον αρακά και το κριθαράκι. Τέλος προσθέτουμε τη μυζήθρα.

Tips

Μπορούμε να του δώσουμε spicy γεύση, πουδράροντας τον κόκορα με μπαχαρικά (κύμινο, μπαχάρι, κάρυ, πάπρικα, κλπ)