Φασόλια μαυρομάτικα με σαρδέλες, τοματίνια φουρνιστά και φρέσκα βότανα

Return to all

Υλικά (για 4 άτομα)

Φασόλια μαυρομάτικα

250gr φασόλια μαυρομάτικα
1 κρεμμύδι ξερό Λίγες καυκαλήθρες
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο
1 σκελίδα σκόρδο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
100gr σπανάκι
Λίγα μυρώνια
100gr σέσκουλα
Λίγο άνηθο
Ελαιόλαδο, αλάτι & πιπέρι
Λίγο λευκό κρασί
100gr ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

Βάζουμε στο νερό τα μαυρομάτικα για 2 ώρες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα γλυκαίνουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα και σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό και τα βράζουμε για 1 ώρα. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον άνηθο και τα σέσκουλα και προσθέτουμε το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι και τα μαυρομάτικα. Προς το τέλος βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.

Σαρδέλες

16 σαρδέλες
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Στις σαρδέλες ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε στο grill για 10 λεπτά στους 200°C.

Τοματίνια φουρνιστά με φρέσκα βότανα

16 τοματίνια
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλωνάρι θυμάρι
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψάκι και τα βάζουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 100°C.