Κοτόπουλο με πατατούλες, σύγκλινο, σπαράγγια και σάλτσα τραχανά

Return to all

Υλικά (για 4 άτομα)

Κοτόπουλο

1 κοτόπουλο
12 μικρές πατατούλες φούρνου
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
2 κλωνάρια θυμάρι
150gr σύγκλινο σε κύβους
Χυμός από 2 πορτοκάλια
50gr αλάτι χοντρό
6 σπαράγγια βρασμένα

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε 4 μερίδες, καθαρίζουμε και κόβουμε επίσης τις πατάτες και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Στη συνέχεια κόβουμε το σύγκλινο σε κυβάκια και μαζί με το θυμάρι και το δεντρολίβανο τα βάζουμε και αυτά στο ταψί, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Τέλος ρίχνουμε το χυμό από το πορτοκάλι και τα βάζουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 180°C.

Σάλτσα Τραχανά

50gr τραχανά
1 κρεμμύδι ξερό
200gr ζωμό κότας
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σωτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τον τραχανά μέχρι να ξανθύνει και μετά προσθέτουμε το ζωμό κότας. Βράζουμε για 5-10 λεπτά. Στην συνέχεια το βάζουμε στο bleder για να γίνει κρέμα.